specialties

 

Rechtspraak

Net zoals in alle organisaties is digitalisering ook in de Rechtspraak een actueel onderwerp. De fax gaat er echt uit. Ik was 3 jaar betrokken bij het Rechtspraak-digitaliseringsproject KEI, waar ik voor met name de 10.000 medewerkers schreef die met een nieuwe manier van werken te maken gaan krijgen. Een hele omslag voor deze organisatie waarin men werkt met dikke dossiers en in de zittingzaal snel de juiste informatie moet vinden en niet met de handen in het haar wil zitten. Digitalisering betekent ook reorganisatie en communicatie daarover: transparant, zakelijk en toch empathisch. Ook maak ik deel uit van de projectgroep Duurzame Inzetbaarheid die de Raad voor de rechtspraak heeft opgericht.
Ook geef ik trainingen Begrijpelijk Schrijven in rechtbanken.

Diabetes

Als moeder van een kind met diabetes weet ik veel over deze aandoening en vooral over hoe je ermee om kunt gaan. En hoe je ermee moet meegroeien, want een kind van 5 met diabetes heeft andere hulp en coaching nodig dan een puber van 15. Gek genoeg houd ik ervan om erover te schrijven: over mijn eigen leven als moeder-van of over de ervaringen van andere ouders-van. Daarmee hoop ik ouders te helpen die net als ik 24/7 bezig moeten zijn met dit duiveltje.

Kind op de pomp (pdf)
2 kapiteins op het schip (pdf)
Moederwijsheden (pdf)

Muziek

Ruim tien jaar werkte ik in de wereld van de muziek: ik regelde zaken voor professionele muziekensembles als Brisk Recorder Quartet Amsterdam en deed de publiciteit en communicatie voor festivals als de Internationale Koorbiënnale, het Rhijnauwen Kamermuziek Festival van Rian de Waal en het internationale koorzangersfestival Europa Cantat 2009. Mooie tijden, hard werken.

Rust en meditatie

Het verlangen van de ziel: het is een kunst om daarnaar te luisteren in ons drukke leven. Ik lees hier graag over. Met aandacht schreef ik dan ook de teksten voor In Stilte.